“Hayata güvenle gülümseyin...”
Hizmetlerimiz
İmplantoloji
Protez
Estetik Diş Hekimliği
Kanal Tedavisi
Çocuk Diş Hekimliği
Ortodonti
Acil Bilgiler ve Öneriler
Çene Cerrahisi
Dişeti Hastalıkları ve Tedavisi
Bleaching
Dental Radyoloji
Ağız Kokusu
 Dental Radyoloji
Radyografik muayene diş hekimliğinin tüm dallarında teşhis, tedavi planlaması ve tedavi bitimi sonrasını kontrol amacı ile kullanılan vazgeçilmez bir yöntemdir. Röntgenler, gözle yapılan muayenede fark edilemeyen bölgelerinin görünmesini sağlar.

Dental Radyoloji Nedir?

Röntgenler çoğunlukla, diş çürükleri, periodontal hastalıktan dolayı kemiğin zarar görmesi, diş apseleri, sıkışmış dişler, çene kemiğinde ve dişte kırılma ile dişler ve çene kemiğindeki diğer bozukluklarının varlığını ve boyutunu teşhis etmekte yararlıdır.


Dental Radyolojinin Kullanım Alanları Nelerdir?

  • Mevcut olan dolguların altında gelişen çürük ve çatlak ya da diğer zararların fark edilmesine imkan verir.
  • Dişeti hastalığı nedeniyle oluşan kemik kaybı röntgen yardımı ile fark edilebilir.
  • İmplant  hazırlığı ve yerleştirilmesinde, ortodontik tedavi ve bunların diş hekimliği çalışmalarında diş hekimi için yararlı ve gereklidir.
  • Kist, ağız kanserleri ve metabolik ve sistemik hastalıklarla birlikte oluşan değişikliklerin saptanması maksadıyla da kullanılır.
  • Röntgenlerin yardımı ile çocukların ağzındaki diş gelişimi ve büyümeleri takip edilir.
  • Enfeksiyon ya da sinirin ölmüş olması gibi kök kanalındaki sorunlar da röntgen yardımı ile görülebilir.



İmplant

Kaybedilen dişlerin yerine yerleştirilen ve hastaya herhangi bir yan etkisi olmayan, kemik dokusu ile birleşimini tamamladıktan sonra doğal bir diş gibi ağızda yer alabilen, titanyumdan yapılan vidalara "implant" adı verilir. Kısaca implant, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan yapay diş köküdür.

Protez

Dişlerde, çürük, kırık veya aşırı miktarda madde kaybı olduğu durumlarda, dişlere porselen kaplamalar yapılır. Dişlerde bir miktar aşındırma yapıldıktan sonra kaplama uygulanacak dişlere uyumlu şekilde bir metal altyapı hazırlanır. Bu altyapının dişlere uyumu kontrol edilir ve bu metal altyapı porselenle kaplanır.

Beyazlatma

Dişlerin tüm yüzeylerinin diş hekimi tarafından temizlendikten sonra, hastanın ağzından alınan ölçülere uygun olarak laboratuarda şeffaf bir plak hazırlanır. Bu plakta diş beyazlatma jeli için ayrılmış özel boşluklar bulunmaktadır. Beyazlatma jelleri hastaya verilerek, diş hekiminin tarif ettiği şekilde plağa uygulanır. Günde ortalama 6-8 saat ( tercihen uykuda ) takılır. Ancak, daha önce yapılmış olan dolgular ve kaplamalar bu sekilde beyazlatılamazlar, renkleri aynı kalır.

Ortodonti

Ortodonti, baş ve boyun bölgesindeki iskeletsel ve dişsel sorunların önlenmesi, teşhisi ve tedavisi ile ilgilenen bilim dalıdır. Ortodontik tedavi, çok basit dil ve damak egzersizlerinden porselen tellere, iskeletsel destek sistemlerinden, dişlerin iç taraflarına takılan lingual braketlere kadar pek çok yöntemi içermektedir.
Ortodontik tedavide kullanılan materyal ve metodlar devamlı gelişse de, tedavi prensipleri değişmemektedir. Erken teşhis, ortodontik bozuklukların önlenmesi ve düzeltilmesi için en önemli basamaktır.
Toplumdaki gelişim ve sosyal ilerlemeyle beraber, erişkin kişilerin de ortodonti ihtiyacı artmıştır. Güzel bir ağız yapısı ile birlikte mutlu gülümsemeler, hem iş hem de sosyal yaşamın en önemli unsurlarından birisini oluşturmaktadır. Günümüzde gittikçe daha fazla sayıda erişkin hasta, ortodontik tedavi talep etmektedir.

Tokat Dental
0(356) 214 99 99
Semerkant Mah. Gazi Osman Paşa Bulv. No:118 TOKAT